Seminar: ‘Digitale privacy, Wiv & NGO’s’

Steeds vaker maken wij gebruik van digitale communicatie. Persoonlijke gegevens, gevoelige informatie en vertrouwelijke correspondentie: alles gaat digitaal. Maar hoe zit het eigenlijk met ons recht op digitale privacy? Met de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv) krijgt de AIVD aanvullende bevoegdheden voor het verzamelen van informatie. Tijdens dit evenement worden de implicaties van de nieuwe Wiv bespreken, met name de gevolgen voor de werkzaamheden van NGO’s.

Pro Bono Connect (een project van het NJCM), TrustLaw (de juridische pro bono dienstverlening van de Thomson Reuters Foundation) en De Brauw Blackstone Westbroek nodigen u van harte uit om dit evenement bij te wonen.

Een expertpanel zal aan de hand van stellingen duidelijkheid scheppen over de impact van de Wiv voor NGO’s. Er zal gelegenheid zijn voor het stellen van vragen en u kunt actief bijdragen aan de discussie.

Gespreksleider

Doutje Lettinga, senior projectmedewerker Veiligheid & Mensenrechten bij Amnesty International Nederland.

Spekers

Axel Arnbak, advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek op het gebied van digitale privacy en communicatie, gastonderzoeker aan het Instituut voor Informatierecht (IvIR) van de Universiteit van Amsterdam (UvA).
Sarah Eskens, PhD kandidaat bij het Instituut voor Informatierecht.
Lotte Houwing, dossierhouder Wiv bij het Public Interest Litigation Project (PILP-NJCM)
Jelle Klaas, litigation director bij het Public Interest Litigation Project (PILP-NJCM).
David Korteweg, onderzoeker bij Bits of Freedom. Onder andere bezig met dossiers over de geheime diensten en herziening van de Europese privacyregels. Voorheen advocaat op het gebied van IT-recht en privacy.

Locatie en tijd

Donderdag 8 maart 2018, 19.00-20.30 uur (inloop vanaf 18.30 uur), met aansluitend een netwerkborrel
De Brauw Blackstone Westbroek, Claude Debussylaan 80, Amsterdam

Aanmelden

Aanmelden kan tot 26 februari aanstaande via info@probonoconnect.nl. Het aantal plaatsen is beperkt!