Jenny Goldschmidt benoemd tot Erelid van de ICJ

GENÈVE. De International Commission of Jurists (ICJ) heeft Jenny Goldschmidt, emeritus hoogleraar Rechten van de Mens aan de Universiteit Utrecht, benoemd tot Erelid – Honorary Member. Jenny Goldschmidt werd in 2003 gekozen als ICJ-Commissielid en werd in die functie herkozen in 2008 en 2013.

De benoeming van Jenny Goldschmidt tot Honorary Member, wegens uitzonderlijke verdiensten en toewijding aan de ICJ gedurende haar lidmaatschap van de Commissie, werd in juni 2018 bekend gemaakt.

De ICJ, die zich inzet voor de ontwikkeling van de rechtsstaat (‘rule of law’) binnen en tussen staten, wordt ondersteund door en werkt samen met zestig deskundige Commissieleden (rechters, advocaten en academici) van over de hele wereld. Deze Commissieleden staan bekend om hun ervaring, kennis en betrokkenheid op het gebied van mensenrechten. Bij de samenstelling van de Commissie wordt de geografische diversiteit en pluraliteit van juridische systemen in acht genomen. Naast de Commissieleden heeft de ICJ wereldwijd een groot aantal nationale secties, zoals het NJCM in Nederland.