NJCM werkgroep Vreemdelingenrecht zoekt leden

De werkgroep Vreemdelingenrecht zoekt actieve leden die zich willen inzetten voor mensenrechten met betrekking tot asiel- en vluchtelingenrecht, gezinsmigratie, arbeidsmigratie, zaken aangaande (het gebrek aan) nationaliteit, vreemdelingenbewaring en mensenhandel. Is dit iets voor jou? Word dan lid van de werkgroep!

De werkgroep Vreemdelingenrecht is een van de acht verschillende NJCM-werkgroepen die zich inzetten voor de bescherming van mensenrechten. Als je lid wordt van deze werkgroep ga je samen met de andere leden ontwikkelingen op het gebied van vreemdelingenrecht volgen en waar nodig actie ondernemen.
Als lid zal je deelnemen aan uiteenlopende werkzaamheden. Zo schreef de werkgroep vorig jaar in haar rapportages o.a over de tekortschietende kwaliteit van de asielopvang en de met mensenrechten strijdige plannen van de regering om gezinshereniging te beperken. Ook leverde ze input voor de evaluatie van de Adviesraad Migratie. Help jij hen dit jaar?

 

Wie zoeken wij?
Als je lid wilt worden van de werkgroep is het van belang dat je een juridische achtergrond hebt en het leuk vindt om in je vrije tijd aan de slag te gaan met het beschermen van mensenrechten. Iedere jurist lid kan worden van een werkgroep, of je nou student, of advocaat bent of op een andere manier met de thema’s bezig bent. Er wordt van jou als lid een actieve inbreng verwacht: je gaat niet alleen meedenken, meelezen, meeschrijven en meeorganiseren, maar ook onderwerpen aandragen en acties initiëren. Je inzet kan natuurlijk per keer anders zijn, afhankelijk van de mate waarin onderwerpen aansluiten bij je eigen expertise.

Wat bieden wij?
Om lid te worden van een werkgroep, word je eerst lid van het NJCM. Het NJCM-lidmaatschap omvat onder andere de ontvangst van het Nederlands Tijdschrift voor de Mensenrechten (NTM) 4x per jaar en uitnodigingen voor de algemene ledenvergadering en andere evenementen. Als werkgroeplid kun je rekenen op inspirerende, motiverende en leerzame bijeenkomsten waarmee je een werkelijke bijdrage levert aan de bescherming van mensenrechten in Nederland. Ook organiseer je samen met je werkgroep seminars en zal je betrokken worden bij het netwerk van je werkgroep en het NJCM. Daarnaast worden er werkgroepborrels georganiseerd en word je regelmatig meegenomen in het dagelijkse werk van het NJCM-bureau.

Deelnemen
Wil je kennismaken met de werkgroep? Stuur dan een email naar njcm@law.leidenuniv.nl!
Voor meer informatie over de verschillende werkgroepen kun je terecht op onze website. Ook kun je meer lezen in onze algemene werkgroepvacature.