Vacature Penningmeester NJCM (onbezoldigd)

Het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten is op zoek naar een nieuwe penningmeester. Binnen het bestuur is de penningmeester in ieder geval portefeuillehouder ‘financiën’. De penningmeester wordt ondersteund door de uitvoerend directeur en een externe financieel administrateur.

Taken

De penningmeester is onder meer verantwoordelijk voor:

  • de exploitatiesubsidies van de Vereniging NJCM: van aanvraag tot verantwoording aan de Algemene Ledenvergadering en eindafrekening aan subsidieverstrekkers;
  • het opstellen van het financieel jaarverslag en de begroting. Dit gebeurt in samenwerking met de externe accountant die verantwoordelijk is voor het samenstellen van het verslag;
  • de aanvraag, het beheer en de afwikkeling van incidentele (of project-)subsidies;
  • de boekhouding van de Stichting NJCM-Boekerij;
  • het dagelijkse beheer van uitgaven.

Wie zoeken wij

De geschikte kandidaat heeft aantoonbare financiële expertise. Bij voorkeur heeft hij/zij ervaring met het boekhouden van een vereniging. Ervaring met fondswerving is een pré. Affiniteit met mensenrechten is een must, maar (academische) kennis ervan is niet vereist. Daarnaast is commitment een belangrijk vereiste, aangezien het NJCM een vrijwilligersorganisatie is.

Solliciteren

Kandidaten kunnen reageren o.v.v. ‘Sollicitatie penningmeester NJCM’. Een korte motivatiebrief en CV stuurt u naar njcm@moniquesteijns.nl. Ook voor vragen kunt u dit emailadres gebruiken.

Meer informatie

Voor meer informatie over het NJCM zie: www.NJCM.nl.