Stage in pro bono praktijk van advocatenkantoor DLA Piper

Advocatenkantoor DLA Piper werkt samen met NJCM’s project Pro Bono Connect, New Dutch Connections en Syria Legal Network-NL aan het ‘Know Your Rights’ project. Hiervoor is DLA Piper op zoek naar een stagiair.

Alleen advocaten en/of rechtenstudenten die noodgedwongen hun land van herkomst moesten verlaten vanwege conflict, vervolging of een milieuramp komen hiervoor in aanmerking.

Het ‘Know Your Rights’ project heeft als doel om jonge asielzoekers in staat te stellen om voor hun eigen rechten op te komen. Dit gebeurt door hun kennis van het Nederlands, Europees en internationaal recht te verbreden. Hiermee krijgen zij instrumenten aangereikt om proactief hun ware potentie te kunnen behalen.

Naast de coördinatie en organisatie van het ‘Know Your Rights’ project, zal de stagiair werkzaamheden verrichten voor zowel DLA Piper als het Syria Legal Network. De taken variëren van verrichten van juridisch onderzoek en het assisteren in de pro bono praktijk van DLA Piper, tot het coördineren van publicaties en vertalen voor de database van het Syria Legal Network.

De stage is betaald en voltijd van augustus tot december 2017.

Voldoe jij aan het profiel en ben je geïnteresseerd?

Dan ontvangt de heer Lamin Khadar van DLA Piper graag je CV en motivatiebrief onder vermelding van ‘Pro Bono Internship Application’ via: Lamin.Khadar@dlapiper.com. Stuur je sollicitatie uiterlijk vrijdag 16 juni in.

Lees hier de volledige advertentie van DLA Piper.


Klik hier voor meer informatie over:

Pro Bono Connect
New Dutch Connections
Syria Legal Network-NL

Share on LinkedInShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter