Studenten opgelet: het Nederlands Tijdschrift voor de Mensenrechten (NTM) zoekt een redactie-assistent (m/v/x)

De redactie-assistent ondersteunt de redactiesecretaris bij het redigeren van de artikelen, beschouwingen en kronieken van het NTM/NJCM-Bulletin. In het bijzonder verzorgt de redactie-assistent de eindredactie en drukproevencheck.

 

Qua tijdsbesteding kun je denken aan gemiddeld ongeveer 16 uur per maand. We vragen ook dat je je minimaal een jaar committeert. Per NTM-nummer (dus viermaal per jaar) is er een kleine vergoeding beschikbaar in de vorm van bonnen.

 

De vacature voor de functie van redactie-assistent is met name een mooie kans voor studenten om hun kennis te verdiepen en een kijkje nemen achter de schermen bij een rechtswetenschappelijk tijdschrift.  Als redactie-assistent neem je deel aan de redactievergaderingen, waarin de verschillende ingestuurde stukken worden besproken, en je krijgt een breed overzicht van de literatuur over mensenrechten.

 

Voor vragen kun je terecht bij Nathalie Schnabl, de redactiesecretaris, via NJCM-Bulletin@LAW.Leidenuniv.nl. Solliciteren kan door uiterlijk 31 mei 2023 je CV en motivatiebrief te sturen naar datzelfde mailadres.