Thirza Moolenaar wint de 2018 Schoemaker-Sustainalytics Business & Human Rights Student Competition

AMSTERDAM. Met trots presenteren Sustainalytics en het NJCM de winnaar van de ‘2018 Schoemaker-Sustainalytics Business & Human Rights Student Competition’: Thirza Moolenaar, student aan de tweejarige master International Laws van Maastricht University.

Moolenaar wordt beloond met een betaalde stage bij Sustainalytics. Daar zal zij gedurende de zomer haar onderzoek verrichten met het netwerk, de expertise en de data van Sustainalytics en het NJCM tot haar beschikking.

In haar essay, ‘Disclosure and responsible corporate conduct: how the law can accommodate transparency of Dutch public companies’, onderzoekt Moolenaar de hypothese dat wanneer er meer duidelijkheid komt over de wettelijke rapportagevereisten voor bedrijven, de transparantie van bedrijven op het vlak van mensenrechten zal verbeteren. Daarnaast krijgt Moolenaar de gelegenheid om te werken aan aan mensenrechten gerelateerde projecten voor klanten van Sustainalytics.

De Schoemaker-Sustainalytics essay-wedstrijd is een gezamenlijk initiatief van Sustainalytics en het NJCM als eerbetoon aan Daan Schoemaker die plotseling overleed in 2012. Schoemaker was vice-voorzitter van het NJCM en expert op het gebied van bedrijven en mensenrechten bij Sustainalytics. Schoemaker’s onderzoek en analyse van de United Nations Guiding Principles maakte recent nog onderdeel uit van het nationale actieplan omtrent mensenrechten en bedrijven van Indonesië.

Eventuele vragen over de Schoemaker-Sustainalytics Business & Human Rights Student Competition kunt u richten tot het NJCM: NJCM@law.leidenuniv.nl.

Voor meer informatie over Sustainalytics en de competitie zie: www.sustainalytics.com.