Vacature: NTM zoekt een nieuwe redacteur

Het Nederlands Tijdschrift voor de Mensenrechten (NTM) zoekt een nieuwe redacteur om de huidige kernredactie van acht redacteuren te versterken.

De kernredactie komt viermaal per jaar bijeen om ingekomen stukken te bespreken en beoordelen; zij zet onderwerpen uit en stimuleert potentiële auteurs. Daarnaast kent het NTM een redactieraad die tweemaal per jaar bijeenkomt met de kernredactie om de koers van het NTM te bespreken en te brainstormen over nieuwe thema’s voor artikelen, interviews en themanummers. De (kern)redactie wordt ondersteund door een redactiesecretaris en de bijeenkomsten vinden plaats in Utrecht.

Wie zoeken wij?

Vereiste is dat je gepromoveerd bent (of dat je manuscript al is goedgekeurd door je promotor), maar natuurlijk ook dat je affiniteit hebt met en kennis van mensenrechten, en bovenal dat je enthousiast bent en bereid bent je actief in te zetten voor het werk van de redactie.

Over het NTM

Het NTM is een uitgave van het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM). Het NTM is gericht op het verspreiden van informatie over en analyseren en becommentariëren van ontwikkelingen met betrekking tot de rechten van de mens, voor zover die van belang zijn voor de Nederlandse rechtsorde of het Nederlands buitenlands beleid.

Het NTM verschijnt vier maal per jaar en bevat onder meer artikelen over actuele mensenrechtelijke onderwerpen die relevant zijn voor de Nederlandse rechtspraktijk. Voorts wordt nationale en internationale jurisprudentie met grote actualiteitswaarde gepubliceerd. Ieder nummer bevat tevens een rubriek met divers NJCM-nieuws. Met 600 pagina’s per jaar is het NTM het toonaangevende tijdschrift in Nederland op het terrein van de mensenrechten.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd en enthousiast over deze vacature, solliciteer dan door middel van een motivatiebrief en CV aan onze redactievoorzitter Lize R. Glas (l.glas@jur.ru.nl) vóór 18 mei aanstaande. Voor vragen kan je ook contact opnemen met de redactievoorzitter.