Word lid en bescherm mensenrechten in Nederland

Ben je op deze pagina terecht gekomen, dan betekent dit dat jij van Nederland een rechtvaardige samenleving wil maken waar de mensenrechten van iedereen worden beschermd.

Door lid te worden ondersteun je het NJCM bij zaken waarin we opkomen voor vrijheid en gelijkheid. Ook kan je door middel van onze seminars leren hoe de wet mensenrechten kan beschermen bij huidige maatschappelijke problemen.

Wil jij lid worden van het NJCM? Dit kan voor 4,50 euro per maand.

Als lid ondersteun jij niet alleen ons werk en kan je alle seminars bijwonen, ook kan je jouw kennis en vaardigheden in de praktijk brengen: help ons met de zaken waar jij je hard voor wilt maken, laat jouw juridische gedachten los op wetsvoorstellen door deel te nemen in onze werkgroepen en organiseer seminars met andere experts.

Bij het NJCM-lidmaatschap is een abonnement op het Nederlands Tijdschrift voor de Mensenrechten (NTM) inbegrepen en toegang tot het digitale archief. Bij aanmelding ontvang je alle nummers van de lopende jaargang.

Leer meer over onze lobby/advocacy

Onze wereld verandert snel. Leidt dit tot een rechtvaardige samenleving of brengt het mensenrechten in gevaar? Het NJCM is dé juridische waakhond die overheidsbeleid en wetsvoorstellen becommentarieert en rapporteert over mensenrechten aan de VN. Daarnaast zijn we gesprekpartner van Ministeries en Europese instellingen en nemen we deel aan bijeenkomsten van de VN in Genève.

Leer meer over onze rechtszaken

Als lobby niet tot het gewenste resultaat leidt, kan het NJCM overgaan tot procederen in het algemeen belang met ons Public Interest Litigation Project (PILP). Met deze strategische procedures willen we maatschappelijke verandering tot stand brengen. Lees hier meer over onze rechtszaken.

Word lid