BVPA en Kompass helpen toegang tot politiek verbeteren

De Beroepsvereniging voor Public Affairs (BVPA) heeft recent besloten Kompass in haar organisatie op te nemen en verder uit te bouwen. BVPA biedt hiermee een Public Affairs Loket aan voor groepen burgers en maatschappelijke organisaties die de politiek nodig hebben om maatschappelijke problemen op te lossen.

Wat is nieuw?

Veel maatschappelijk groeperingen ontbreekt het aan kennis over het politieke speelveld en toegang tot het proces van agendering en besluitvorming. Daarom werkt de BVPA al enkele maanden samen met Kompass om een stem te geven aan degenen die in de politiek (nog) niet gehoord worden. Sinds deze maand brengt BPVA burgerinitiatieven en het maatschappelijk middelveld in contact met individuele professionele lobbyisten door middel van het ‘Public Affairs Loket’.

Ervaring NJCM met Kompass

Onze werkgroepen hebben onlangs een tweedaagse online lobby cursus gekregen via Kompass, waarbij ze onder begeleiding van professionele lobbyisten een strategie ontwikkelden voor dossiers waar ze voor het NJCM mee bezig zijn. De cursus had een goede opbouw en er was tijd ingepland om het lesmateriaal te laten bezinken. Daarnaast werden er nuttige tips gegeven om op voort te bouwen tijdens onze lobby op nieuwe dossiers.

‘Het enthousiasme waarmee de cursus door de twee lobbyisten werd gegeven maakte dat de tijd voorbij is gevlogen, terwijl er tegelijkertijd veel is besproken. De cursisten werden goed meegenomen in de materie door veel interactie en het bieden van slimme geheugensteuntjes. De cursus bood een nieuw perspectief op lobby voor ons en was een waardevolle blikverruiming voor de organisatie.’ Kiki Udding, NJCM

Verzoek indienen

Initiatieven die lobbyhulp nodig hebben, kunnen een verzoek indienen via info@bvpa.nl.

Voor meer informatie verwijzen we naar het persbericht van BVPA.