Een nieuwe hulp bij stemmen: de Technologie Kieswijzer

Om het belang van technologie op de samenleving onder de aandacht te brengen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen 2021 is er dit jaar een nieuwe tool: de Technologie Kieswijzer.

De Technologie Kieswijzer, mogelijk gemaakt door de Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) en Het Nieuwe Kiezen, geeft je inzicht in de standpunten van de politieke partijen met betrekking tot technologie.

Technologie beïnvloedt het leven van ons allemaal, en raakt daarbij vaak aan mensenrechten, zoals het recht op informatie, het recht op privacy en het gelijkheidsbeginsel. Weet jij hoe jij kiest als het gaat om online privacy, fake news of digitale discriminatie? En, hoe gaan politieke partijen om met de impact van technologie op de economie, het onderwijs of de zorg?

Op de website www.technologiekieswijzer.nl wordt door middel van het beantwoorden van 17 vragen getoetst met welke politieke partij je de meeste raakvlakken hebt omtrent de rol van technologie in de huidige samenleving. Om de toegankelijkheid van de Kieswijzer te vergroten, bevat de Kieswijzer een voorleesfunctie en extra achtergrondinformatie over de verschillende onderwerpen.

Persbericht, ‘Lancering Technologie Kieswijzer’, 17 februari 2021.