8 december: Conferentie: The Hague Hacks

Op vrijdag 8 december organiseert The Hague Peace Projects de eerste editie van The Hague Hacks. Deze conferentie brengt de domeinen van vrede, rechtvaardigheid en technologie samen. Het evenement vindt plaats aan de Paviljoensgracht 20 (bij ‘The Grey Space’), Den Haag van 10:00-18:00. Het concept is gebaseerd op de eerdere edities van WTHX die de afgelopen drie jaar zijn georganiseerd.

The Hague Hacks probeert samenwerking te bewerkstelligen tussen mensen met interesses voor nieuwe technologieën, rechtvaardigheid en vrede. Hierdoor wordt de ontwikkeling van opkomende technologieën op het gebied van recht en vrede bevordert. Tijdens de conferentie zullen onder meer workshops, spellen en seminars over sociale uitdagingen aan bod komen, evenals de eindeloze mogelijkheden van kunstmatige intelligentie, big data, block chain en digitaal toezicht.

De afgelopen tien jaar hebben we grote technologische ontwikkelingen doorgemaakt op het gebied van communicatie. Daarnaast is de toegang tot big data groeiende, en ontwikkelen zich nieuwe technologieën in rap tempo op het gebied van block chain en kunstmatige intelligentie.
Veel van deze technologieën hebben een verwoestend effect op handel, mensen en de samenleving. Hierdoor worden nieuwe uitdagingen, maar ook nieuwe mogelijkheden gecreëerd. Deze nieuwe technologieën creëren niet enkel bronnen van inkomsten voor de economische sector, maar bieden ook veel potentie aan maatschappelijke organisaties. Het domein van vrede en recht past zich namelijk aan deze nieuwe realiteit aan. Het gebruik van technologie kan de efficiëntie, methodes en de effectiviteit verbeteren van de acties van vredesactivisten en mensenrechtenorganisaties. Hetzelfde geldt voor internationale gerechtshoven en organisaties die zich inzetten voor humanitaire hulp in ontwikkelingslanden.

Datum: Vrijdag 8 december 2017
Tijd: 10:00 – 18:00 (inloop vanaf 09:30)
Locatie: Paviljoensgracht 20, 2512 BP, Den Haag
Entree: GRATIS voor studenten, anders €15,- (inclusief drankjes, lunch en snacks)